Toompea matk 2020 “Priius kallis anne!”

Pilt on illustratiivne. Sinna me ei jõua seekord. :)

Kõik, kes on pikast istumisest vaevatud, sel nädalavahetusel 15-17 MAI 2020 toimub Toompea matk 2020 “Priius kallis anne!”

Tulla võivad nii Toompea kaitseliitlased või ka teie muud sõbrad-pereliikmed, kes matkamist ei pelga. Matkajad ei tohi liikuda suuremates gruppides kui 10 inimest.

ILM
Vahelduv pilvisus. Võimalikud vihmahood. Päeval 8-10 kraadi. Öösel 0 kraadi.

Matk algab reedel 15MAI20 kell 1500 Toompea 8. Sealt saab esimeste kontrollpunktide koordinaadid.

Matkaradu on lõpuks 3. Esimesed kaks väljuvad Tallinnast, kolmas Keilast. Rajad on tehtud arvestusega, et esimesel päeval kõnnitakse umbes 4-5 tundi ja teisel päeval 3-5 tundi. Hullud sportlased on suutelised need ka ühe hingetõmbega läbima, aga see ei ole eesmärk.

  1. Matkarada “Karm nagu Otto Tief” on tõsistele luurajatele ja neile, kes mäletavad oma SBK lõpurännakut õndsa naeratusega. Kogupikkus 2 päeva peale tuleb ca 50 km.
  2. Matkarada “Lilled ja liblikad” on kõigile füüsiliselt läbitav, nii et hea õnne korral ville jala alla ei tule. Kogupikkus on ca 30 km.
  3. Matkarada “Kiirelt sisse, kiirelt välja” algab Keilast. 16MAI2020 kell 1200 ilmub Toompea sotsiaalmeedialehele MGRS koordinaat kohast, kuhu tuleb jõuda. Soovitav on alustada Keila raudteejaamast. Pikkus ca 15 km.

ÜLESANNE
Püüame leida Tallinnast sisse ja välja minevaid varjatud liikumiseks sobivaid radu.
Teie või teie meeskond saab teekonnal 2-3 koordinaati, milleni jõudmise täpse teekonna valite ise. Seega teekonna lõplik pikkus sõltub teist endist. Võtke seda kui lõtva luuremängu, kus vastutegevuse rollis on võimalik vihmahoog. Mida vähem inimesi teid näeb, seda parem. Seega suurtel teedel kõndimine päevavalguses näitab vähest pühendumist. Mõnes kontrollpunktis on grillimise materjal, mida tuleb vedada lõpppunkti. See lisab koormale kuni 3 kilo.

Neile, kes valivad Keilast algava raja, on kõik palju lihtsam. Sõitke lihtsalt rongiga Keilasse ja hakkake astuma. 3-4 tunniga peaksid kohale jõudma ka pühapäeva jalutajad.

VARUSTUS

  • Sobib 1:50 000 kaart. Aga muidugi aitab nii lühikesel teekonnal hädast välja telefoni GPS. Oluline on, et koordinaadid on MGRS formaadis, nii et viige ennast kurssi militaartopograafia algtõdedega. (Kui häda on suur, siis seletan eraldi.)
  • Magamisvarustus metsas magamiseks.
  • 2,5 päeva söök ja jook.
  • Ilmale vastav riietus.
  • Väike medpaun plaastritega jalale tekkivate villide vastu.
  • Prügikotid oma prügi kaasavedamiseks.
  • Veidi raha, et pühapäeval vajadusel rongiga KEILAST Tallinna sõita.
  • ’Kõik muu vastavalt enda vajadustele.

Matka lõpupunkti peaksid kõik seiklejad jõudma 16MAI2020 kell 1900.
Palun registreeruda https://doodle.com/poll/a26sxcxumz6evucf

Pühapäeval 17MAI2020 saab Tallinna

1) Rongiga. (7-10 km kõndimist)
2) Sõber tuleb järgi.

VÄGA VÄHE ON ASJU, MIS ON KRIISI AJAL PAREMAD, KUI VÄIKE MATK ÜKSKÕIK MILLISE ILMAGA.