Tapjat ajas taga Toompea kaitseliitlane.

Meediast on juba läbi käinud, et laupäeva öösel 6. juunil helistas häirekeskusesse üks mootorrattur, kes andis teada, et nägi Lihula Olerexi tanklas avarii põhjustanud autot, mis sõitis kohapealt minema. Mootorrattur asus autot jälitama, sest nii nagu igal ühel on õigus enesekaitseks, nii on ka igal ühel õigus kurjategijat kinni pidada, et teda üle anda politseile. Õnnetuseks ei teadnud mootorrattur, et joobes juhil, Mikk Tarrastel, on ka relv. See sai mootorratturile ka saatuslikuks.

Mootorrattal sõitnud mees oli Toompea malevkonna kaitseliitlane Virgot Rägastik. Oma käitumisega tol öösel kehastas ta seda, milline peaks olema kaitseliitlane: tähelepanelik oma kogukonna suhtes ja julge seaduserikkumise peatamiseks.

Virgot liitus Kaitseliiduga alles selle aasta alguses. Ometi oli Toompea malevkonna siderühmas juba kokku lepitud, et algaval nädalal läheb Virgot koos oma rühmakaaslastega parandama sideautot. Nüüd viivad kaaslased Kaitseliidust tema hauale pärja. Kaitseliidu Toompea malevkonna nimel avaldan kaastunnet Virgoti perekonnale ja lähedastele. Virgoti vend on samuti vastu võetud Toompea malevkonda.

Täpsuse huvides tuleb ütelda ka paar sõna tulistaja Mikk Tarraste kohta, kellel ei ole kunagi olnud mingit seost Toompea malevkonnaga. Tõsi on, et Mikk Tarraste oli Tallinnas poisipõlves aktiivne noorkotkas. Kui ta seejärel hakkas noorkotkaste juhiks, ilmnes et tegemist on kergesti ärrituva ja agressiivse mehega, kelle sõnakasutus ei olnud samuti kohane kaitseliitlasele. Omaaegsed Tallinna maleva juhid hea meelega ei meenuta teda. Ütleme otse, et väga kiiresti ei peetud teda enam sobivaks oma ametisse. Temast lahtisaamine ei olnud aga sugugi lihtne, sest Mikk Tarraste kasutas erinevaid juriidilisi nüansse, et protsessi peatada. Lõpuks lepiti 7 aastat tagasi kokku kompromissis, et Tarraste kirjutab ise lahkumisavalduse, et vältida halvema kõlaga väljaviskamist või vallandamist. Tema avaldus rahuldati kohe.