36 soome reservväelast treenib Eestis koos Kaitseliidu Toompea malevkonnaga

7.-9. septembrini toimub Soodla veehoidla ümbruses Kaitseliidu Toompea malevkonna õppus RÜNOL, kuhu on haaratud Eesti Õhuvägi ja Soome Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK 36 võitlejat.

Õppus seisneb kompanii hajutatud sõjapidamises, kus tuleb vastast luurata, teha rünnakuplaane ja neid ellu viia, täita meditsiini- ja tuletellimise ülesandeid ja lõpuks harjutada enda varustamist läbi kopterite teel tehtava õhusilla.  

„Meile on tähtis, et iga võitleja, iga jagu ja iga rühm oleksid valmis iseseisvalt otsuseid vastu võtma ja mitte ootama kogu aeg ülevalt tulevaid suuniseid,“ selgitas õppuse eesmärke kompaniiülem nooremleitnant Mihkel Tikk. Üks osa õppuse vastutegevusest on jäetud soomlaste MPK rühma kanda. „Kui me oma tavalistel õppustel oleme juba harjunud võitlema teiste kaitseliitlaste ja kaitseväelaste vastu, siis loodetavasti on soomlastel meile nii mõnigi üllatus varuks,“ lisas Tikk.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK on soome reservväelasi ühendav organisatsioon, mis tegeleb ka kaitsealase väljaõppega alates 1993. aastast. MPK on oma eesmärkidelt üks kõige lähedasemaid organisatsioone Eesti Kaitseliidule. Vastastikku on külaskäike tehtud juba mitu korda.

Õppust toetab ka Eesti Õhuvägi, kus mitu tegevväelast on oma karjääri alustanud samuti Toompea malevkonnast. Õhuväe ülesandeks on tuua eraldi tegutsevatele üksustele varustust.

Õppust korraldab Kaitseliidu Tallinna maleva Toompea malevkond, kus on kokku ligi 500 liiget ja kaks kompaniid.

 

Kontakt:

Ilmar Raag

Toompea malevkonna pealik

Tel:+372 5248 626

Ilmar.raag@kaitseliit.ee