Toompea LSEK 2023!

Palju õnne laskursanitarid!

Toompea malevkonnas jõudis märtsikuuga lõpusirgele eelmise aasta novembris alanud laskursanitari erialakursus. Kursuse ülemaks oli Lahingkompanii parameedik kapral Helen Kahur ja kursuse vanemaks veebel Katriin Ever.

Kaitseliidu Toompea malevkond ei ole varem laskursanitari erialakursust korraldanud. Kursus valmistas ette 15 jaosanitari nii Lahingkompaniisse kui ka, Maakaitsekompaniisse mille isikkoosseisu moodustavad Toompea malevkonna kaitseliitlased. Lisaks läbis kursuse paar võitlejat Põhja kompaniist.

Kursuse puhul oli märkimisväärne see, et kogu kursuse õppekava oli üles ehitatud Kaitseväe Akadeemia sõja- ja katastroofimeditsiini keskuse laskursanitari erialakursuse õppekavale tuginedes. KVA on kahtlemata Kaitseväe ja Kaitseliidu lahingmeditsiini suunanäitaja ja kursuse eesmärk oli õpetada võimalikult ligilähedaselt sellele, kuidas Kaitsevägi oma sanitare välja õpetab. Sellest tulenevalt on Toompea malevkonna äsja lõpetanud sanitaridel põhjalik arusaam lahingkannatanu käsitlusest ja rühmaparameediku abistamisest.

Kursuse edukalt lõpetanud on oodatud oma teadmisi koduüksustes edasi andma ja mitte piirduma ainult sanitari väljaõppega vaid minema end edasi täiendama. Eriliseks teeb Toompea LSEK -i veel see, et Toompea malevkonna üksustes on meditsiiniga seonduvad ametikohad pea sajaprotsendiliselt mehitatud.