Toompea malevkonna kaitseliitlastel valmis õppevideo taktikalise lahingkannatanu käsitlusest.

Videos õpetatakse lahingkannatanu käsitlust cABCDE algoritmi järgi. Lahingumeditsiini õpe käsitleb TCCC programmi ehk taktikalise lahingkannatanu käsitlemist. Antud faas ehk taktikaline esmaabi toimub varjulises ja ohutus kohas. Õpid verejookse peatama, hingamisteid avama ja teadvusseisundit kontrollima.

Lahingkannatanu käsitluse oskus päästab elusid ning aitab kannatanuid enne professionaalse abi saabumist. Vaata video läbi, jaga sõprade ja kolleegidega. Nii saate üheskoos selgeks elupäästva oskuse ja olete valmis inimesi hädaolukorras aitama.

Õppevideo valmis Toompea malevkonna laskursanitari Mariin Laigu praktilise uurimistööna koostöös Kaitseliidu Tallinna Maleva Toompea malevkonnaga.

Video on vaadatav Toompea malevkonna Youtube’i kanalilt.