Toompea malevkond karikavõitja laskmises 2016.a, on selgunud

Toompea malevkond karikavõitja laskmises 2016.a, on selgunud

Pea samal ajal kui valijamehed hakkasid kogunema Estonia kontserdisaali valima Eestile uut presidenti, kogunes pea 30 Toompea malevkonna liiget Männiku lasketiiru, et selgitada välja laskur, kes on kõige universaalsem nii püstoli, automaadi, kui ka kiirlaskmise harjutuses.

Relvurpealikuna saan öelda, et kindlasti oodanuks ma suuremat osalusnumbrit kuna laskmine ei ole jalgratta sõit, mis ei saa ununeda. Kaitseliitlastena on üks meie kohustuslik oskus käsitleda ohutult meile usaldatud relvi ja oskus, nendest täpselt ja kiiresti lasta. Neid oskusi saab omandada ainult läbi pideva harjutamise, milliseks võimaluseks ka malevkonna karikavõistlus suurepäraselt sobib. Tahaksin veelkord julgustada ettevaatavalt järgmise aasta suhtes neid, kes ei osale põhjusel, et ei pea oma laskeoskust küllalt heaks. Minnes Tartu maratoni starti ei võistle ju 95% meist võidu nimel vaid ikka iseendaga.

Nüüd tagasi võitluse sportliku osa juurde.

Lasime nii püstolit täpsuse peale kui „päästsime pantvangi“, kes absoluutsel enamusel juhtudest jäi ka ellu ning lasime meie uuest relvasüsteemist AG3 Fn2, mis jah on loodud aastakümneid tagasi, on raske ja tugeva tagasilöögiga AGA oskusliku laskja käes väga täpne relv.

Kui  püstoli ja automaadi laskmise koondtulemused olid kokku arvutatud, selgus, et 6 paremat, kes pääsevad finaallaskmisele, kus lasti 15 lasku, kolmest asendist, 1 minuti jooksul pääsesid:

  • Ain Muru
  • Andres Davõdov
  • Olari Kaljuste
  • Allan Kruus
  • Marti Magnus
  • Kaido Tropp

Naiste arvestuses oli esikolmik järgmine:

  1. Karen Kanniste
  2. Heidy Roosimägi
  3. Signe Laur

Finaali toimumise ajaks selgus, et Marti Magnus oli juba lahkunud ja nii asendas teda finaalis Janar Randväli.

pilt
Seekordsed parimad (rohkem pilte galeriis

Finaalis endas, oli lisaks oskustele kahjuks tegev ka õnnefaktor kuna meie poolt kasutatav laskemoon oli samuti pärit aastakümnete tagant, mistõttu tekkis mitmel finaalis osalejal laskemoonast tulenevaid tõrkeid aga nagu öeldaks, õnn on alati tugevamate poolel.

Kui kiirtuli antud ja tulemused kokku loetud, selgus, et meie malevkond on saanud oma laskmise karikavõistluste ajaloos, uue võitja – Andres Davõdov’i ning viimase kahe aasta võitja Ain Muru, pidi seekord leppima teise kohaga. Oma esimesel osaluskorral „lõi jalaga ukse lahti“ meie noore põlvkonna esindaja Olari Kaljuste, kes kohe saavutas kolmanda koha.

Omalt poolt soovin veelkord tänada kõiki, kes panustasid ürituse toimumisse.

Kaido Tropp

Relvurpealik