Admiral Pitka Recon Challenge – 8. koht Toompeale

Pitka1Jaheda suve järel alanud augustikuumuses sõitsid 4 Toompea malevkonna meest Marko, Herki, Jarno ja Heldur-Valdek) 4.08.2015 Kaitseliidu (täiesti heas korras) mikrobussiga Tallinnast Rõugesse Vabadussõja mälestussamba juurde, kus kell 13 algas Admiral Pitka luurevõistluse ametlik avamine. Tugimeeskond (Kurmo ja Egon) oli juba hommikul kell 8 alanud mandaadis kohal ja võtnud enda kanda asjaajamised kohapeal. Meeskond eraldi ettevalmistusi Pitkaks ei olnud teinud – igaühel oli isiklik kiire elu ja argipäeva toimetused olnud. Esmakordselt saadi kokku pool nädalat varem ostetud ühistoidu jagamisel Järve Keskuse parklas. Siiski olid kõik treenitud mehed ja samas koosseisus sama tugimeeskonnaga oli käidud varem väljas Utria Dessant 2015 patrullvõistlusel. Nii et üldine pilt meeskonna võimetest oli teada (füüsiliselt tugev, kuid väljaõpe või pigem selle puudumine piduriks) ja kohalesõidu ajal ennustamistele või muretsemistele energiat ei raisatud. Nauditi jäätist ja alanud suvekuumust.

Startis 24 võistkonda, nendest 8 välismaalt. 15 vastutegevuse meeskonda, kes erinevalt võistkondadest moodustasid ühise omavahel koordineeritud ja infot vahetava ja ülesandeid jagava üksuse. Seega iga lõpetanud võistkonna kohta oli rajal vähemalt üks side, juhtimise ja sõidukitega kindlustatud vastutegevuse meeskond, kelle ainsaks ülesandeks oli võistkonnalt maksimaalselt „elusid“ kätte saada ja võistkonna tegevusi häirida. Erinevalt varasematest võistlustest oli seekord lubatud ka vastutegevust (varitsusega kümneks minutiks) „maha võtta“, mida paaril korral ka kasutasime. Meie meeskonnale väga meeldis selline uuendus, kus vastutegevuse enesekindlust on võimalik kõigutada.

Pitka2Pitkat on nimetatud Euroopa ja isegi maailma üheks raskeimaks militaarvõistluseks, ja selle aasta Pitkat varasematest raskemaks. Vähene ajalimiit sihtkohtadesse jõudmiseks ja intensiivne vastutegevus, ööpäevaringne liikumine, originaalsed ülesanded kontrollpunktides, palavus, sood + jõed + rabad (märjad jalad ja varustus, magamatus), piiratud toidu ja varustuse kogus (kõik pidi olema seljas). Nägime ka kontrollpunktis, kuidas teadvuse kaotanud võistleja kiirabiga ära veeti. Nelja ööpäevaga läbisime trackeri andmetel 147,8 km Võrumaa liigendatud maastikul. Võistluse raskust näitab katkestanud võistkondade suur arv – kokku katkestas 10 võistkonda, s.h 4 välisvõistkonda). Vastutegevuse „vihasest“ tegevusest annavad näite artikli lõpus olevad 6 pilti salvestatud liikumist http://sportrec.eu/ui/#1arkaoi, kus 2 vastutegevuse meeskonda (tähised CA) püüavad järjestikku liikuvaid Toompea ja USA1 võistkondi 41 minuti jooksul koordineeritult blokeerida („komeedi sabad“ näitavad manöövreid).

Toompea malevkonna pealik õnnitleb kogu võistkonda eduka soorituse puhul Admiral Pitka võistlusel. Kogu malevkonna nimel soovin tänada meie malevkonna võitlejaid, kes järjepidevalt esindavad meie malevkonda positiivses valguses erinevatel militaar-sportlikel võistlustel.