Rege rauta suvel ehk suviseks suurõppuseks valmistu juba talvel

Selliste sõnadega võib kokku võtta meie rohelise kompanii 1 rühma talvise nädalavahetuse, kus keskenduti eelkõige jao drillide lihvimisele ja kus abitreenerina osales ka mõnusalt paks lumekiht, mis meeste füüsilise valmisoleku kenasti proovile pani.

Esmakordselt saime kasutada Rootsi päritolu laservestide ja sihikute süsteemi, kus sihtimissüsteem oli võimalik paigutada kõigile jao relvadele sh. „Gustile“

Võitlejate tagasiside laservestide süsteemile oli äärmiselt positiivne, kuivõrd tihti piisas varitsusse sattunud üksuse suunas tehtud esimest lasust, kui juba teavitas mõne võitleja laservest selle saadud tabamusest.  Ühtlasi saime kinnitust, et Toompea malevkonna võitleja varitsuses distantsidelt kuni 100m mööda ei lase ning üksuse võimalike kaotuste suuruse määrab ära kui efektiivselt suudetakse varitsuse vastased drillid esimese lasu järgselt käivitada. Ehk kiirus ja kiirus on olulised. 

Veeblite rõõmuks saab öelda, et laskemoona kulus tava õppusega võrreldes 50% vähem ning ei tekkinud ühtegi olukorda, kus kaks võitlejat teineteist mõnekümne meetri kauguselt paar minutit tulistavad ning isegi peale seda, ei suuda kokku leppida kumb siis ikkagi „surma sai“

Kokkuvõttes sai nädalavahetuse positiivselt kokku võtta ning lõpulahinguna korraldatud rühma ettevalmistamata rünnak õnnestus juba hindele hea ning isikkooseis sättis eesmärke juba järgmiseks märtsi õppuseks.

Kaido Tropp