Head uut aastat !


Meie malevkond on kasvanud väga suureks. Üle 500 liikmega on meie malevkonnas rohkem liikmeid, kui mõnes teises malevas kokku. See tähendab, et väljakutsed on ka suuremad. Meie roheline kompanii osaleb suvel rahvusvahelisel õppusel ja kollane hakkab nüüd täitma plaani, mis möödunud aastal välja töötati.

Lõpptulemusena aga ei ole neil värvidel väga palju tähtsust, sest aasta lõpus kinnitati KL peastaabi infopäevadel, et varustust kavatsetakse lähiaastatel ühtlustada ja ka ülesanded ei saa olla väga erinevad. Ka rohelisi üksusi kaasatakse vajadusel politsei toetuseks hübriidkonfliktide korral.  Kaitseliit tervikuna peab valmisolema väga erinevate ülesannete täitmiseks, alates päästeameti või PPA toetamisest, kuni sissisõjani välja kõige halvemal juhul. See tähendab ka sel aastal uute erialade õpetamist.

Meie malevkonna suur arv tähendab seda, et ühteaegu toimub siin väga palju, aga teisalt võivad inimesed ka omapead jääda. Mina olen aga alati uskunud, et sa saad Kaitseliidust alati niipalju, kui sa võtad. Kui Sa ise ei huvitu enesearengust, siis juhtub Sinuga ka väga vähe.
Mina isiklikult tahan sel aastal püsti panna väikese taktikalise laskmise trenni reedeti. Me paneme seal eraldi rõhku füüsilisele ettevalmistusele ja relvadrillidele, mis tihtipeale on ka muidu heade laskjate puhul nõrgaks küljeks.
Lõpuks, tulge kõik 24. jaanuaril malevkonna üldkoosolekule, et kõikidele küsimustele vastuseid saada.

Toompea ei vangu.