Suurmeister Ain Muru näitas klassi ja kaitses eelmise aasta karikavõitu

unnamed

 

Rohkem pilte galeriis

Pühapäeval kella 10 paiku rivistus Männiku tiirus ülesse pea 30 osalejat, kes olid tulnud omavahel mõõtu võtma Toompea malevkonna karikavõistlustel laskmises.

Enda, kui värske relvurpealiku poolt vaadatuna saan öelda, et tegemist oli ajalooliselt  suurima osavõtjate arvuga Toompea malevkonna karikavõistlusega ja eriti teeb mulle head meelt, et tuldi koos oma jaoga või sõbraga ja oli ka liikmeid keda ammu pole näha olnud ning seeläbi sai esindatud pea kogu Toompea malevkonna liikmeskonna ristlõige. Võistluse programmi oli lisaks tavapärasele 3 x 10 automaadi ja 10 lasku püstoliharjutusele lisatud  ka uus harjutus, pantvangi vabastamine, mis tekitas nii elevust kui ahastust. Ehkki kohe peale võistlust võis tunduda, et pantvangi harjutuse punktikaal sai ehk liiga suur, siis protokolli analüüsides on näha, et ilma pantvangi harjutuseta oleks finaallaskmises muutunud ainult üks osaleja ehk finaalis olid need, kes seda väärisid.

Finaallaskmisele pääsesid Ain Muru, Andres Davõdov, Anti Purre, Jarno Kalind, Allan Kruus ja mis kõige meeldivam esimene naine, meie karikavõistluste ajaloos,  Karen Kanniste.

Piltidelt on näha, et finaalis oli pinget, see lausa peegeldub võistlejate nägudel ja siis läks lahti… Minuti jooksul 5 lasku automaadist 100 m peale, kolmest asendist, koos 2 salve vahetusega. Võin teile kinnitada, et viimase lasu tegi Ain Muru eelviimasel sekundil ja kui punktid kokku loeti oli  tema võidutulemus 130 punkti, natuke meelevaldset matemaatikat tehes võiks väita, et 2 minutiga oleks Ain lasknud 260 punkti ehk punktisumma, mis on paljudele meist harva kättesaadav.

Protokolli huvides olgu siinjuures ülesloetletud nii naiste kui ka üldarvestuse 3 esimest kohta:

  • Naised: Karen Kanniste, Helen Hääl ja Marju Mändmets
  • Üldarvestus: Ain Muru, Andres Davõdov ja Jarno Kalind.

Täna võib selle ehk ka juba välja öelda, et 99% tõenäosusega oli see viimane Toompea karikavõistlus, kus lasime GALIL AR’st kuna Tallinna malevas vahetub relvasüsteem AG3 vastu, mis on  AK 4, Norra variant. Seega ootavad meid ees uued väljakutsed, mis on seotud uue relvasüsteemi väljaõppega.

Meie võistluse peakohtunik major Märks lubas, et järgmine aasta laseme juba õigesse elektroonilisse rinnamärki 12 rajal korraga, misläbi ei võta automaadi laskmine üle 1,5 tunni. Tahaks loota, et see nii saab olema.

Tänud kõigile, kes veetsid pühapäeva oma malevkonna kaaslaste seltsis.

Kaido Tropp

Relvurpealik