Laskevõistlus Harju Maavalitsuse rändkarikale

Reedel, 13.09.2013 toimus Männikul Kaitseliidu Harju ja Tallinna maleva ning Politsei- ja Piirivalveameti Põhja Prefektuuri 2013. aasta laskevõistlus Harju Maavalitsuse rändkarikale. Võistlusi iseloomustas suviselt ilus ilm ja ladus korraldus, mille eest võlgneme tänu eelkõige ka Karin Murule. Võistlused avas Harju maavanem Ülle Rajasalu.

Esimesed karikavõistlused toimusid 2007. aastal, mil Põhja Politseiprefektuur ja Kaitseliidud Harju Malev ja Tallinna Malev pöördusid Harju Maavalitsuse poole ettepanekuga hakata korraldama operatiiv-ja militaarstruktuuridele teenistusrelvadest laskmise karikavõistlusi Harju Maavalitsuse rändkarikale. Võistluse eesmärgiks on tihendada koostööd Politsei-ja Piirivalveameti, Kaitseliidu Tallinna ja Harju Malevaga ning samuti populariseerida laskmist ja laskesporti.

Seekordsest võistlusest võtsid osa 4-liikmelised võistkonnad Põhja Prefektuurist, Harju Malevast ja Tallinna Malevast. Laskeharjutusi viidi läbi kolmes kategoorias: 20 lasku täiskaliibrilisest püstolist, 3×10 lasku automaadist Galil ja taktikalise püstoli harjutuses.

Toompea malevkonna võistkond koosseisus Ain Muru, Margus Hergauk, Andres Davõdov ja Heldur-Valdek Seeder oli automaadi laskmises II, püstoli täpsuslaskmises IV ja taktikalises püstoli laskmises 10-s, saavutades nii kolme ala kokkuvõttes V koha. Individuaalselt saavutas Ain Muru automaadis teise koha ja kolme ala kokkuvõttes kolmanda koha.

Klassinormide täitmise arvestuses automaadist laskmises vastas Toompea kolme mehe tulemus esiküti normidele ja ühe mehe tulemus kütiklassi I klassi normidele.

Toompea malevkonnast oli lisaks võistkonnale väljas klassinormide täitjaid. Sealjuures üks Toompea mees tugevdas võistkonna “Assortii” ridu ja veel üks võistkonna “TL Meredivisjon” ridu.

Laskmise täpsemate tulemustega saab tutvuda lisatud protokollist.