Toompea malevkonna liikmed osalesid õppusel “Kevadtorm 2013”

Tänavusel suurõppusel “Kevadtorm” osalesid Toompea malevkonna kaitseliitlased Tallinna maleva Sisekaitsekompanii koosseisus. Rühmaülem Mario-Martin Maalmanni alluvusse kuulusid meie üksusest Kaido Tropp, Aivar Kivisiv, Kaur Lillipuu, Ivar Paulson (koos kuulipildujaga Triinu), Jaanus Lattik, Hanno Sirensky, Allan Kruus, Rasmus Lahtvee ning Sander Laasik. Äärmiselt vajalikku ametikohta pidas Raivo Linnas, kes kandis kompaniiveebliga hoolt selle eest, et meestel oleks kõhud täis ja masinatel kütust jaguks.

Pooleteise nädala jooksul täitis Sisekaitsekompanii mitmeid erinevaid ülesandeid: valvati Männiku lasketiiru, tõrjuti Türisalus vastase dessanti, sooritati Mereväe alustega dessant Loksale, osaleti koostöös politseiga Iru sillale kontrollpunkti rajamises ning hoiti korda Tallinna teletorni ja Lauluväljaku territooriumitel, kus toimus ka lõpurivistus.

Õppus oli huvitav ning kuigi tuli ette ka ebameeldivaid hetki, siis lõppkokkuvõttes olid kõik õppusega rahul ning Aivar Kivisiv ja Ivar Paulson ülendati “Kevadtormi” lõpus kapraliteks.

lattik

Alljärgnevatel linkidel on ära toodud valik meediakajastusest operatsioonidest, kus Toompea võitlejad osalesid: