Aasta parimaks kaitseliitlaseks valiti Alfred Hallika Toompea malevkonnast

Selgusid Kaitseliidu aasta parimad

Laupäeval, 28.jaanuaril kogunesid Tartu vSpa konverentsikeskusse Kaitseliidu ja tema naiste-ning noorteorganisatsioonide eelmisel aastal enim väljapaistnud liikmed. Pidulikul tunnustusgalal osales ligi 90 kaitseliitlast, naiskodukaitsjat, noorkotkast, kodutütart ning noortejuhti kõikjalt Eestist.

Aasta parimaks kaitseliitlaseks valiti Alfred Hallika Toompea malevkonnast . Ta on Kaitseliidu liige alates 2008, malevkonna lahingkompanii võitleja alates 2015, olles tõusnud seal rühmavanemaks ja oma rühma vaieldamatuks autoriteediks. Alates 2020. aastast on ta maakaitsekompaniis veebli ametikohal. Aastatel 2021 ja 2022 oli ta oma malevkonna sõdurioskuste kursuse vanem ja ühtlasi taktika instruktor. Aastatel 2021, 2022 ja edaspidi ka 2023 on osalenud ja osaleb ta Kaitseliidu kooli nooremallohvitseride kursuse koosseisulise instruktorina. Lisaks sellele on ta osalenud aktiivselt lahingkompanii erinevatel väljaõppe üritustel instruktorina. Kompaniis on ta teistele allohvitseridele selge eeskuju ja loomulikult on ta ära teeninud kõigi võitlejate lugupidamise. Tema eelmise aasta üks enim tähelepanu saanud ettevõtmisi oli Eesti mobiilse saunakompleksi saatmine Ukrainasse rindel võitlevale Toompea malevkonna sõpruspataljonile.

Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi tänas organisatsiooni parimaid panuse eest Kaitseliitu. „Me kõik- mehed, naised ja noored- oleme Põhjakotka all üks pere. Täna me näeme, kuidas ukrainlased oma maad kaitstes kõigeks valmis on, seda nii rindel kui tagalas. Niisamuti peame ka meie olema valmis keerulisteks olukordadeks, kui peaksime nendega silmitsi seisma. Teie seda kindlasti olete. Teie olete need, kes aitate teisi, kes ei vaja ise abi, kes on eeskujuks teistele,“ ütles kindral Ühtegi.