Toompea malevkonna roheline kompanii puhastas Keilat terroristidest

 

 

5.mai, Keila – Täna harjutas Toompea malevkonna roheline kompanii õppusel Siil linnalahingute taktikat. Kompanii ülesandeks oli puhastada Keila konkreetne linnaosa sinna imbunud erariietes terroristidest.

Rohelise kompanii ülema asetäitja Mihkel Tiku sõnul rajati kompanii baas Keila linna piirile Olerexi tankla juurde, kus algas lähedalolevate elurajoonide ning tänavate süsteemne läbikammimine.

Vastaseks olid väikeste gruppidena liikuvad ja tihti asukohta vahetavad lahingpaarid. Vastase võitlejad olid küll tähistatud kollaste lintidega ja varustatud professionaalse sõjapidamise tehnikaga, aga samas tegutsesid nad erariides. See oli mittekonventsionaalne sõjapidamine kõige otsesemas mõttes. 

„Meie operatsioonid toimusid ligikaudu kuuel ruutkilomeetril ning kestsid kokku neli tundi. Avastatud terroristid avaldasid lühikest vastutuld ning taandusid seejärel linna teistesse piirkondadesse. Kompaniil linnalahingutes inimkaotusi polnud,“ kinnitas Tikk.

Õppuste ajal külastas kompanii baasi Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras, kes tänas õppustele tulnud võitlejaid ning innustas neid võitlema.

 Fotode autor: Kati Rohtla #toompeamalevkond