Andres Sang: Kaitseministeeriumi ründajad tõrjuti

4.mai, Toompea – Toompea malevkonna kollase kompanii ülesanne tänasel õppusel Siil oli tagada Kaitseministeeriumi julgestus. Lühiülevaadet antud ülesande täitmisest ja Kaitseministeeriumi ümber toimunust võib näha Kati Rohtla pildistatud galeriist SIIT.

Selle kohta, kuidas kulges äkkrünnaku tõrjumine Kaitseministeeriumi sees, küsisime esmase kommentaari ministeeriumi kaitseliitlaste rühma pealik Andres Sangalt.

Täna pärastlõunal õnnestus  ministeeriumi ründajatel murda läbi esmasest kaitseliitlastega mehitatud julgestuskontrollist. Seepeale asus koheselt tegutsema ministeeriumi kaitseliitlaste rühm, kelle ülesanne on äkksissetungijad peatada ning lokaliseerida kuni abijõudude saabumiseni.

„Abijõud nii majast seest kui väljast kutsusid esimese kaitseliini valvurid. Meie täiendav majasisene rühm liikus sissetungijatele vastu. Seejärel toimus 5-6-liikmelise sissetungijate grupiga umbes veerandtunnine äge tulevahetus ministeeriumi treppidel ja koridorides. Selleks hetkeks, kui kohale jõudsid abijõud, olid sissetungijad lokaliseeritud ja blokeeritud. Sealt edasi oli meie ülesanne aidata eriüksuslasi võõras keskkonnas tegutsemisel ning hoida nende seljatagune turvalisena,“ selgitas Sang.

Andres Sanga hinnangul olid Kaitseministeeriumi julgestusrühma liikmed tänases operatsioonis piisavalt heal tasemel.