Nädalavahetusel toimus koormusmatk

III koormusmatkal „Jõuluks koju“ 20-21.12.2014 osalejatel tuli läbida kokku 56 kilomeetrit RMK matkateel Kellissaare – Hüpassaare lõigul varustuse ja seljakotiga GPS ja kaardi abil maastikul orienteerudes.

jouluks1

Hüpassaare lõkkeplatsil püstitati jao köetavad telgid. Peale õhtusööki külastati mõnesaja meetri kaugusel Kuresoo raba serval asuvat Mart Saare majamuuseumi, kus selle juhataja mängis kuulajatele orelil ja klaveril Mart Saare muusikat ning peale lühikest vestlust hakkas salvestuselt kõlama Mart Saare „Põhjavaim“. Muuseum osutus huvitavaks ja elavaks paigaks, kuhu soovitan võimalusel sisse astuda.

jouluks2

Peale muuseumist lahkumist pakkus hilisõhtune üliselge tähistaevas lõkke ääres istujatele võimalust rääkida atmosfääri puhtusest ja teispool muuseumi Kuresoo raba põhjaservas elavast 7-pealisest hundikarjast. Täpselt kell 7 hommikul kõlas laagriülema vanemseersant Andres Sillaotsa käsklus „Äratus“ ja algas tagasitee. Tuli lumesadu ja hiljem taevas selgines, matka alguspunkti tagasi jõuti päikeses sillerdavat lumist rada pidi vaid hetk enne päikese loojangut.

jouluks3

Tõe huvides peab märkima, et viimastele saabujatele sõideti Kurgja teed pidi vastu nende teekonna lühendamiseks. Koormusmatk oli osalejate jaoks tõsine katsumus, pannes proovile nii isikliku varustuse, vastupidavuse kui ka sõdurioskused navigeerimisel ja talvetingimustes telkimisel.

jouluks4KL Toompea malevkond tänab KL Tallinna malevat, KL Saue malevkonda, Eesti Naisjuristide Liitu ja Eesti Politsei Naisühendust panustamise eest matka õnnestumisse. Perioodilisetel koormusmatkadel on oluline roll kaitseliitlaste väljaõppes ja koostöövõime ning väljaõppe testimises. On hea meel tõdeda, et nii suvine kui talvine koormusmatk väliööbimistega on saanud traditsioonideks.

Heldur-Valdek Seeder