Eesti Vabariigi 104. aastapäev

Head sõbrad, võitluskaaslased, kaitseliitlased!

Head Eesti Vabariigi 104. aastapäeva!

Tänaseks tekkinud julgeolekuolukord on kahjuks kinnitus sellele, mida oleme oma südames teadnud aastaid. Meie naaber ei ole muutunud sõbralikuks ning jätkab jõuliselt ekspansiooni – kus see lõppeb, seda näitab aeg.

Meie ülesanne on riigikaitse tugevdamine. Meie eesmärgid on Eesti turvalisuse ning Kaitseliidu ja Kaitseväe lahingvõime tagamine, mis koosneb ka meie individuaalsetest, erialastest ja meeskondlikest oskustest. Saame panustada oma vaba aega sellesse, et õppida üksi ja üksusena paremini toimima erinevates lahingolukordades. Lisaks sellele, et see annab meile endile enesekindlust, saadab see ka signaali vastaspoolele, et agressiooni korral siin kerget päeva ei tule.

Pikemas plaanis peame seisma hea selle eest, et meie järelkasv ja noored mõistaksid omariikluse ja vabaduse olulisust, väärtust ning hinda. Meie, kaitseliitlased, oleme eeskujud ja kõneisikud, kelle ülesanne on kaitsta Eesti terviklikkust nii füüsilises kui ka vaimses ruumis. Selleks, et Eesti oleks ka tulevikus kaitstud on meie üheks väga oluliseks ülesandeks selgitada ennast ümbritsevatele inimestele, miks omariiklus ja vabadus on olulised ning millised välised ohud seda varitsevad. Seda sõltumata sellest, kas inimene astub kaitseliitu või mitte.

Elagu Eesti Vabariik!

Parimat

Ltn (r) Mihkel Tikk

Pealik

Toompea malevkond