Toompea LSEK – Veri ja lumi

10.-12. veebruaril toimus järjekordne Toompea laskursanitari erialakursuse etapp. Loe, mida arvasid sellest kursuse osalejad.

“Sel korral harjutasime Kaitseväe Akadeemia instruktorite käe all taas lahingkannatanu käsitluse faase (abi tule all, taktikaline esmaabi, abi evakuatsioonil). Kordasime üle teooria ning tegime maastikul drille, lisades iga korraga veidi keerukust. Erinevalt varasemast olid seekord kasutada ka paukmoon ja suitsugranaadid, rohkem oli rõhku õigel taktikal, raskemad olukorrad olid viidud võimalikult lähedale päris elule. Harjutasime veidi ka eelseisvaks eksamiks ning tõdesime, et selle läbimiseks on veel üksjagu tööd teha. Mulle meeldis, et õppus liikus täpselt parajas tempos lihtsamalt keerulisemale ning igas punktis sai põhjalikku tagasisidet. Ülesanded olid keerulised, aga mitte üle jõu käivad ning sellises keskkonnas õpibki kõige paremini. Käsi sai kindlamaks ja mõte selgemaks.”

kaitseliitlane R. Peeker

“Nädalavahetus oli väga hea ülesehitusega – laskursanitari jaoks esmatähtsate algoritmide meenutamisest klassiruumis mindi üle esiti lihtsamatele ja siis juba päris keerukatele situatsiooniharjutustele. Õppus andis väga hea arusaamise sellest, milleks neid algoritme õieti tarvis läheb ja miks nad ülepea niisugused on. Tekkis ka väike ettekujutus reaalsetest lahingutest, kus kõik on absoluutselt segi ja sassis – ning väike lootus, et parimad meist ehk ei kaota isegi niisuguses olukorras täielikult pead.”

kaitseliitlane I. Koff

Suur aitäh suurepärastele instruktoritele Kaitseväe Akadeemiast!

Pildid: Helen Kahur

#kaitseväeakadeemia