Kuidas tütar kutsus isa lippu heiskama.

Kodutütar Rahel Mägi heiskas riigilipu Pika Hermanni torni, aga see sündmus andis ka Kaido Mägile, Kaitseliidu Toompea malevkonnast, põhjuse sama teekond jalge alla võtta.

EV100 puhul heiskasid kodutütred ja noorkotkad veebruari kuus igal hommikul riigilipu Pika Hermanni torni. Toompea malevkonna Kodutütarde rühma aktiivseim liige Rahel Mägi sai selle au osaliseks 26. veebruaril.

Rahel Mägi sai võimaluse võtta kaasa kaks inimest, kelleks  ta valis oma kodutütrest sõbranna Carmeni ning isa Kaido Mägi, kes on Toompea malevkonna tagalapealik.

Rahel Mägi (13) rääkis, et hakkas kodutütreks kolm aastat tagasi, kui ta isa sellest organisatsioonist ja seal tehtavast talle põhjalikumalt rääkis. Oma toonast otsust pole ta kordagi kahetsenud.

 

„Mulle väga meeldivad Kodutütarde iganädalased koondused ja suvised laagrid. Kavatsen kodutütrena aktiivselt tegutsed kuni 18-aastaseks saamiseni ning seejärel liitun Naiskodukaitsega,“ kinnitas Rahel.

Raheli isa Kaido on väga rahul, et tütar on leidnud riigikaitsesse panustamisega endale meelepärase huvitegevuse.

„Mõtlen, et meie malevkonna mehed peaksid nii oma poegi kui tütreid rohkem pühendama Kaitseliidu tegemistesse, sest just nii saavad noored innustust riigikaitsega tegelemiseks,“ selgitas Kaido.

Riigilipu heiskamine Pika Hermanni torni kulges Rahelis kinnitusel väga sujuvalt, sest sellel päeval polnud suurt tuult. Lisaks lipu heiskamise pidulikule tseremooniale oli Rahelil koos kaaslastega võimalik tutvuda Pika Hermanni torni tutvustava sisegaleriiga. 

Ivo Rull