Kaitsejõudude paraad Eesti Vabariigi 89. aastapäeval

Laupäeval 24. veebruaril kell 10 korraldab kaitsevägi Tallinnas Vabaduse väljakul Eesti Vabariigi 89. aastapäeva tähistamiseks kaitsejõudude paraadi.

Paraadi võtab vastu Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves, paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindralmajor Ants Laaneots.

Paraadrivistusel osalevad Eesti Vabariigi, kaitseväe ja maaväe lippude toimkonnad, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste, Üksik-vahipataljoni, Kuperjanovi Üksik-jalaväepataljoni, Üksik-sidepataljoni, Mereväe, Piirivalve-ameti, Kaitseliidu, Scoutspataljoni ja Tapa Väljaõppekeskuse üksused ning kaitseväe ja piirivalve orkestrid.

Traditsiooniliselt on Toompea malevkonna hooleks Reaalkooli kõrval asuva vabadussõja monumendi auhvatkonna korraldamine. Paraadil osaleb 683 kaitseväelast, kaitseliitlast ja piirivalvurit.

Scoutspataljon näitab paraadil kuut soomustransportööri Pasi, Tapa Väljaõppekeskus nelja 155-mm haubitsat ja Kaitseliidu Harju ning Tallinna malevad nelja 90-mm tankitõrjekahurit.

Pärast paraadi on huvilistel võimalik pooleteise tunni jooksul tutvuda Vabaduse platsile rivistatud lahingutehnikaga ning Naiskodukaitse pakub Kaarli puiesteel suppi.

Paraadi peaproov viiakse läbi 23. veebruaril algusega kell 22 Vabaduse väljakul.

Kaitsevägi palub tallinlastel suhtuda mõistvalt paraadi peaproovi ja paraadi ajal kehtivate liikluspiirangute tõttu põhjustatud ebamugavustesse.
Allikas: www.mil.ee